Visninger av OPEN CALL - en film av Sille Storihle
I 2024 er det 400 år siden middelalderbyen Oslo brant ned, og Christiania ble grunnlagt i dagens Kvadraturen.
Kunstner Sille Storihle har, gjennom en åpen utlysning initiert av Oslo kommunes kunstsamling (Kulturetaten), fått oppdraget med å lage jubileumskunstverket. Resultatet har blitt en film som nå vises på ulike steder i Oslo.
- Kategori
- Arrangement
- Dato for arrangement
I «Open Call» settes forholdet mellom kunsten, folket og kommunen på prøve. En kunstner får i oppdrag å skape et kunstverk for å markere byjubileet. Med «medvirkning» som metode, inviteres en gruppe Osloborgere inn i prosjektet. Under ledeordene «tillit, kreativitet og samarbeidsglede» bes de utvikle og presentere egne forslag til kunstverk. Sammen skal gruppa komme frem til hvilket av kunstverkene som er best for Oslo by. Prosjektet – som tilsynelatende oppfyller kommunens ønske om medvirkning – utvikler seg til en tragikomisk dystopi når kunstneren søker å tilfredsstille kommunale prosesser og en mangefasettert offentlighet.
Om visningene
Visningene er gratis og åpne for alle, og du kan se mer informasjon ved å trykke på lenkene i oversikten.
Visningstider og steder
Mandag 25. november 2024
Tirsdag 26. november
Onsdag 27. november
Torsdag 28. november
Fredag 29. november
Søndag 1. desember
Lørdag 7. desember
Onsdag 15. januar 2025
Lørdag 18. januar
Søndag 19. januar
Om filmen
«Open Call» er en samfunnssatire over den offentlige kunstens vilkår i en sammensatt by, der forbindelsene mellom kultur og næring vikles inn i hverandre. Med utgangspunkt i konkurransen kunstner Sille Storihle selv deltok i, iscenesetter Storihle en fiktiv konkurranse, Open Call. Filmen er et portrett av Oslo med søkelys på etiske, politiske, økonomiske, historiske og sosiale spørsmål rundt kunst i offentlige rom.
Prosjektet er laget med utgangspunkt i Sille Storihles utforskning av laiv og spilldesign som kunstnerisk metode for filmskapning. Produksjonen ble designet som et rollespill, spilt på Gamle Munch, Munchmuseet, Sukkerbiten, Lokomotivverkstedet, Middelalderparken, Haugenstua og Hersleb VGS.
Karakterene ble spilt av Nosizwe Baqwa (Læreren), Louise Löwenberg (Coachen), Ole Asgeir Madland (Investoren), Ole Petter Ribe (Aktivisten), Paweł Stypuła (Bygningsarbeideren), Sille Storihle (Kunstneren), Charlotte Beck Solvær (Koordinatoren), Desiree Bøgh Vaksdal (Guiden) og Hedda Eirin Østberg Faldet (Assistenten).
Spilletid: 1 t 43 min
Språk: norsk, svensk
Undertekster: engelsk
Konsept / design / produsent: Sille Storihle
Medprodusent: Charlotte Beck Solvær
Filmfoto: Kristoffer Archetti Stølen, Sophie Søborg
Klipp: Katrin Ebersohn
Lyddesign: Jochen Jezussek
Script: Magnus Mork
Kunstnerassistent: Berivan Erdogan
Lydsjef: Ad Stoop
Opptakslyd: Miles Croft
DIT: Alexander Brucki
Colorist: Ricco Højland Hansen
Grafisk design: Levi Bergqvist